Speltakteken RoverScouts

Ben jij tussen de 18 en 21 jaar, heb je een eigen mening en heb je wel zin in leuke buitenlandse uitstapjes? Word dan Roverscout en organiseer samen met andere jongeren je eigen kampen en activiteiten. Als je wilt, kun je doorgroeien tot vrijwilliger, waarbij je andere jeugdleden begeleidt.

De leeftijdsgroep van 18 t/m 21 jaar heet "Jongerentak". Een lid van de Jongerentak heette tot 2010 Pivo, wat een afkorting is van "Pionier" en "Voortrekker", wat weer de oude namen zijn van de jongens en meisjes in deze leeftijdsgroep. In 2010 is de naam gewijzigd in Roverscouts. Een groep Roverscouts heet een "Stam". Roverscouts organiseren hun activiteiten en programma's geheel zelfstandig maar indien gewenst, kunnen zij een beroep doen op de "Stam-Adviseur"

Jongeren staan midden in de maatschappij. Veelal studeren ze, hebben bijbaantjes en serieuze relaties. De vrije tijd neemt dan een steeds belangrijkere plaats in. Scouting geeft jongeren de gelegenheid deze vrije tijd zinvol in te vullen. Bij de Roverscouts ben je lid van een stam. De stam kiest zelf de activiteiten uit die ze willen ondernemen. Zoals een film maken, uitgaan, contacten leggen met andere Scouts. Je uitleven in de keuken of achter de discotafel. Maar er is nog veel meer! Heftige scoutingtechnieken of juist eens heel creatief doen. Een discussieavond, videonight of eens gezellig bijkletsen.

Natuurlijk zoeken jongeren het avontuur. Kanovaren, langlaufen of skiën, grotten ontdekken en bergbeklimmen behoren tot de activiteiten die ondernomen worden. Roverscouts is de speltak voor wie van gezelligheid houdt, maar ook nog wat wil beleven!

Opkomsten

Iedere week draaien de Roverscouts op vrijdag avond van 19.30 uur tot 23.00 uur.

Installatie 

Ongeveer één keer per jaar worden alle nieuwe Roverscouts geïnstalleerd. De Roverscouts worden dan tijdens een ceremonie geïnstalleerd, ze krijgen de insignes opgespelt en de das om.

Uniform

Het basis-uniform van de Roverscouts is een brique blouse, zoals van de Explorers.

Het complete uniform bestaat uit:
- de brique blouse
- het naambandje van Scouting Nuth
- de roverscoutsbadge (zie plaatje)
- het installatieteken
- de nederlandse en europese vlag
- de das en de dasring

Scouting Magazine

Vier keer per jaar ontvang je als lid van Scouting het Scouting Magazine.
In het Scouting Magazine vind je de katernen Beverpost (bevers, 5-7 jaar), Scouty (welpen, 7-11 jaar), Flitz (scouts, 11-15 jaar), IXIXEL (explorers, 15-18 jaar) en Tijdrover (roverscouts, 18-21 jaar).
Voor vrijwilligers is er het katern Scouts Info. Scouts Info is het katern speciaal voor scouts vanaf 21 jaar en bevat allerlei gave reportages, leuke vacatures voor bijvoorbeeld evenementen en belangrijke informatie voor jou en je groep.

Introductieboekje

Hier vind je het introductieboekje van Scouting Nuth. Daarin staat informatie over de speltak Roverscouts en onze vereniging, om je binnen Scouting Nuth op weg te helpen. Veel plezier bij onze mooie vereniging!