Speltakteken PlusScouts

Ben je 23 jaar en ouder, heb je een bepaalde interesse en houd je van gezelligheid? Dan word je PlusScout! Plusscouts zijn alle leden die geen vaste functie hebben binnen Scouting, maar wel lid zijn van Scouting. Als plusscout help je bijvoorbeeld regelmatig bij uitdagende activiteiten of evenementen. Plusscouts kunnen ook georganiseerd zijn als groep (een Plusscoutkring) op regionaal of landelijk niveau, of als speltak (leeftijdsgroep) binnen een lokale Scoutinggroep. Zo zijn er in Nederland naast een algemene plusscoutkring, groepen die zich specifiek richten op theater, terreinrijden (4x4), Most Primitive Scouting Experience, EHBO en radio.

Pivo+, PlusScouts bij Scouting Nuth

Plusscouts binnen een lokale Scoutinggroep zijn de leden die het na hun 23ste nog leuk vinden om bij Scouting te blijven en zich af en toe inzetten voor de groep. Vaak draait het bij de PlusScouts om een bepaalde interesse waar de groep zich op richt of ze blijven lid uit betrokkenheid bij de Scoutinggroep. De meeste PlusScouts bij Scoutinggroepen zijn georganiseerd in 'stammen'.

Bij Scouting Nuth heeft deze speltak de naam Pivo+ gekregen. Deze naam is gekozen omdat de speltak volgt op de Pivo's, de "Jongerentak". Een lid van de Jongerentak heette destijds, bij de oprichting, Pivo. Pivo was een afkorting van "Pionier" en "Voortrekker", wat de oude namen zijn van de jongens en meisjes in deze leeftijdsgroep.

Opkomsten

De Pivo+ draait 1 keer in de 5 á 6 weken op de vrijdagavond vanaf 20.30 uur.

In het nieuwe jaar draaien we ook 1 keer in de 5 á 6 weken op de zondag. Bij deze opkomsten is het hele gezin van harte welkom, partner, kinderen, maar natuurlijk ook de trouwe viervoeter kan bijv. tijdens een wandeling gewoon mee. Bij het organiseren van de zondagopkomsten wordt rekening gehouden met kinderen van alle leeftijden.