Speltakteken Explorers

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Word dan Explorer! De Explorers organiseren hun eigen activiteiten zoals een expeditie in binnen of buitenland. Ga zwerven in Zweden, op kamp in Luxemburg of zeilen in Zeeland. Ook organiseren ze spectaculaire evenementen en uitdagende outdooractiviteiten.

De jongeren van 15 tot en met 18 jaar organiseren hun eigen activiteiten en maken hun eigen programma. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden en worden ze zelfstandig. Zelfs buitenlandse reizen kunnen deel uitmaken van het afwisselende programma. Handen uit de mouwen voor de spannendste etappe in de ontdekkingsreis van Scouting.

Iedereen tussen de 15 en 18 kan Explorer worden. Explorers is een verzamelnaam voor Rowans (jongens), Sherpa's (meisjes) en Matrozen der Wilde Vaart (jongens en meisjes).
Onze (Rowan)afdeling heeft groepsnummer RA14. Dit is de op één na oudste, nog bestaande rowanafdeling, van Nederland!

 

Explorers hebben het zelf voor 't zeggen.

Ze maken samen plannen. Bepalen hun eigen avontuur. Daarom is geen dag hetzelfde. Van speleologie tot straattheater, van zeezeilen tot zingen, van kampvuur in Tsjechië tot afzien op de Ourthe in België ...

Abseilen, kanovaren, primitief kamperen, dagje strand en lekker stappen in dezelfde vakantie. Naar de Wereld Jamboree in Thailand. Niks is onmogelijk.

Bij Explorers blijft het niet bij plannen maken. Plannen zijn er om uitgevoerd te worden.

Plannen maken is één. Samen plannen uitvoeren is twee. Het vraagt organisatietalent. Je moet er voor praten en luisteren, en besluiten nemen. Maar organiseren valt te leren. Want Explorer ben je gelukkig niet in je eentje. De taken worden verdeeld. Ieder speelt z'n eigen rol in het team.

Avontuur is het onbekende verkennen. Daar ligt de grootste uitdaging. Bij de Explorers krijg je de ruimte om je eigen talenten te ontwikkelen. Kansen genoeg. Het is aan jou om ze te benutten.

Maar Explorer ben je niet vrijblijvend. Je hebt respect voor jezelf en voor anderen. Je wilt leren van alle culturen in de wereld. In binnen- en buitenland. Je bent tenslotte lid van een internationale vereniging. Als Explorer heb je trouwens ook respect voor je natuurlijke omgeving. Logisch eigenlijk. Geen beter leven dan buitenleven. En daar moet je zuinig op zijn.

Explorers zijn oud en wijs genoeg. Leiding heb je niet meer nodig. Begeleiding kan nog wel handig zijn. Van begeleiders mag je dus best wat verwachten. Niet dat ze je bezighouden. Geen voorgekookte activiteiten. Wel dat ze je net dat laatste zetje geven. Dat ze je een goeie reden geven om uit je luie stoel te komen. En een beetje hulp als het plan dreigt te stranden. Een goeie begeleider staat niet aan de kant uit z'n neus te eten, maar doet actief mee.

Zoals gezegd, Explorer ben je niet in je eentje. Je zou wel eens dikke maten kunnen worden. Samen uit, samen thuis. Samen plannen maken, samen de handen uit de mouwen steken. Samen feesten, samen opruimen. Samen brassen, samen dokken.

Ook het zomerkamp organiseren de Explorers zelf. Explorers gaan op expeditie. Geen kleinigheid. Wel avontuur. Vaak letterlijk over de grens. Op pad met je rugzak. Wildkamperen waar dat kan.

Opkomsten

Iedere week draaien de explorers op vrijdag avond van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Lid worden

Als er nieuwe explorers bij de groep komen, dan mogen ze altijd eerst een paar keer komen kijken. Als ze besluiten om daadwerkelijk explorer te worden, dan mogen ze het exploreruniform gaan dragen. Dit is een brique blouse. Pas na de installatie mogen ook de insignes en de das gedragen worden.

Installatie

Ongeveer één keer per jaar worden alle nieuwe explorers geïnstalleerd. De Explorers worden dan tijdens een ceremonie geïnstalleerd, ze krijgen de insignes opgespeld en de das om. Dan zijn het échte Explorers!

Uniform

Het complete uniform bestaat uit:

Logo RA14

- de brique explorerblouse
- het naambandje van Scouting Nuth
- het afdelingsnaambandje van RA14
- de explorerbadge (zie plaatje)
- het installatieteken
- de nederlandse en europese vlag
- de das en de dasring

Scouting Magazine

Vier keer per jaar ontvang je als lid van Scouting het Scouting Magazine.
In het Scouting Magazine vind je de katernen Beverpost (bevers, 5-7 jaar), Scouty (welpen, 7-11 jaar), Flitz (scouts, 11-15 jaar), IXIXEL (explorers, 15-18 jaar) en Tijdrover (roverscouts, 18-21 jaar).
Voor vrijwilligers is er het katern Scouts Info. Scouts Info is het katern speciaal voor scouts vanaf 21 jaar en bevat allerlei gave reportages, leuke vacatures voor bijvoorbeeld evenementen en belangrijke informatie voor jou en je groep.

Introductieboekje

Hier vind je het introductieboekje van Scouting Nuth. Daarin staat informatie over de speltak Explorers en onze vereniging, om je binnen Scouting Nuth op weg te helpen. Veel plezier bij onze mooie vereniging!